معرفی حمام ترکی های استانبول
حمام ترکی استانبول یکی از تفریح های شهر استانبول است که گردشگران زیادی جذب آن میشوند. شهر استانبول یکی از مهم ترین و پر بازدید ترین شهرهای ترکیه به حساب می آید، که هرساله تعداد بی شماری از گردشگران را به این شهر می کشاند تا از تماشای بناها، مساجد و دیگر مکان های تاریخی این شهر انگشت به دهان بمانند.
یکی از تفریحات جذابی که در استانبول طرفداران خاص خودش را پیدا کرده حمام ترکی استانبول می باشد. در سال های گذشته تعداد قابل توجه ای از بناهای تاریخی استانبول مورد مرمت قرار گرفته اند که یکی از آن ها حمام ترکی استانبول می باشد.
حمام ترکی استانبول دارای 3 بخش اصلی اتاق داغ، اتاق گرم و اتاق سرد می باشد که اتاق داغ برای ماساژ، اتاق گرم برای شستشو و اتاق سرد برای استراحت و تعویض لباس کاربرد دارد.
در حمام ترکی استانبول خدماتی وجود دارد که گردشگران تور استانبول در صورت تمایل برای دریافت آن ها، باید مبلغی اضافه تر پرداخت کنند، البته برخی لوازم بهداشتی شخصی از قبیل: دمپایی، لیف، شامپو، حوله و لنگ به هر یک از مراجعه کنندگان داده می شود. در برخی از هتل های این شهر نیز حمام ترکی وجود دارد که گردشگران تور استانبول می توانند از آن ها بهره ببرند.
1) حمام چمبرلی تاش استانبول، ترکیه
حمام چمبرلی تاش یکی از قدیمی ترین حمام های استانبول می باشد. این حمام در نزدیکی مسجد آبی،گرند بازارکاپالی چارشی ، ایاصوفیه قرار دارد.

در گذشته ، ورودی حمام زنان در کنار مقبره سلطان محموت در خیابان دیوان یولو بود اما در حال حاضر ورودی خانم ها و آقایان از یک درب میباشد که از طریق یک درگاه خانم ها به بخش خودشان میروند.
حمام ترکی از یک اتاق گرم تشکیل شده که توسط یک جریان پیوسته گرم می شود و که حمام از این اتاق شروع می شود و برای ریلکس کردن است اگر تمایل داشته باشید به اتاق داغتر هم هدایت می شوید در این اتاق بدنتان شروع به عرق کردن میکند تا سموم بدن خارج شود.
2) حمام ترکی خرم سلطان ایا صوفیه استانبول، ترکیه
از معروف ترین حمام های به جای مانده از گذشته می توان به حمام خرم سلطان استانبول اشاره نمود که به دستور همسر پادشاه عثمانی “سلطان سلیمان”ساخته شد.

هدف خرم سلطان از ساخت حمام خرم سلطان ایاصوفیه این بود که افرادی که برای زیارت به سمت مساجد معروفی که در محله فاتح قرار دارد مانند مسجد آبی و مسجد ایاصوفیه میروند پاکیزه وارد مسجد شوند; به همین دلیل به برترین معمار قرن استانبول “معمار سنانِ” Mimar Sinan این وظیفه محول شد.
این حمام معماری عثمانی فوق العاده ای دارد که در منطقه فاتح واقع شده و هر روزه از ساعت 8 صبح تا 10 شب پذیرای مراجعه کنندگان می باشد .
3) حمام ترکی سلیمانیه استانبول، ترکیه
حمام سلیمانیه بخشی از مجموعه سلیمانیه و در کنار مسجد سلیمانیه بنا شده است. در این مجموعه ساختمانهای دیگری چون مدرسه پایه، بیمارستان، مجموعهای از مقبرهها، بازار و … به چشم میخورد.. این حمام طراحی مشابهی به حمام خرم سلطان دارد و جالب است بدانید که حمام سلیمانیه، زمانی که معمار سنان تنها معماری نیمه حرفهای بود، ساخته شده است.

بافت قدیمی و تاریخی استانبول، از اصلیترین معیارها به منظور گردشگری به شمار میرود; همین امر اسباب فراهم شدن بستر توریست پذیری بسیاری از حمامهای ترکی از جمله حمام سلیمانیه استانبول شده است.
حمام سلیمانیه استانبول فضایی دلچسب و دوست داشتنی دارد که امکان ورود به آن در تمامی روزهای هفته به منظور ارائه خدمات به گردشگران وجود خواهد داشت.
یکی دیگر از ویژگی های بسیار خوب این حمام فراهم شدن موقعیتی ویژه به منظور سرو چای و نوشیدنی در آن به همراه خانواده میباشد. موقعیتی که نقش مهمی را در محبوبیت هر چه بیشتر این حمام ایفا نموده است.
4) حمام ترکی گالاتاسارای استانبول، ترکیه
این حمام جزو حمام ترکی های استانبول است و در منطقه گالاتاسرای در نزدیکی منطقه Beyoglu واقع شده است و از جمله حمام های معروف است که هرساله گردشگران زیادی به آنجا میروند و مکانی بسیار لوکس و کلاسیک دارد.
جذابترین فضای داخلی حمام تاریخی گالاتاسرای را میتوان مربوط به بخش مرمری این حمام دانست که دارای یک بستر خنک بوده و از آن به عنوان محیط ماساژ استفاده میگردد.
در این حمام میتوانید ماساژی عالی و حرفهای را تجربه کنید و بعد از ماساژ با دسرها و نوشیدنی های آنجا لذت ببرید. ساعات کاری این حمام هر روزه از 8صبح تا 10 شب میباشد.
5) حمام سوفولار استانبول، ترکیه
حمام ترکی سوفولار اگر چه ظاهر مجللی و زرق و برق داری ندارد اما مکانی بسیار معتبر، تاریخی و با قیمت بسیار مناسبی برای گردشگران و عموم مردم استانبول سری از سرها بیرون آورده است.
انتخاب حمام سوفولار می تواند تجربه هیجان انگیز و کاملا قدیمی برای شما باشد چرا که در کنار محلی ها و مردم استانبول ، فرهنگ این کشور را به راحتی درک می کنید و موضوع بعدی هزینه ورودی این حمام ایت که ورودی آن 30 لیر ترکیه ، هزینه کیسه و ماساژ به صورت جداگانه 15 لیر ترکیه بوده که پکیج کامل آن در حدود 50 لیر ترکیه می باشد.
چند نکته که لازم است قبل از رفتن به حمام های ترکی استانبول بدانید را برای شما آورده ایم:
- سعی کنید قبل از ورود به حمام آرایش خود را پاک کنید.
- لباس تمیز با خود به همراه ببرید تا بعد از حمام بپوشید.
- اگر پوست حساسی دارید و از صابون خاصی استفاده میکنید آن را با خود به همراه داشته باشید؛ صابونهای این حمامها اغلب معمولیاند.
- فردی که قرار است شما را ماساژ بدهد را خودتان باید انتخاب کنید.
- بهتر است پول نقد به همراه داشته باشید؛ بیشتر افراد حدود 10 تا 20 درصد هزینه کل حمام را به عنوان انعام پرداخت میکنند.
استانبول شهری بسیار زیبا با داشتن جاذبه هایی متفاوت است که همواره مردم زیادی به این شهر سفر میکنند. تور استانبول را از دست ندهید تا از دیدن جاذبه های آن غافل نمانید.